Wilt u ook direct geld besparen?

Onderzoek wijst uit dat door het plaatsen van een waterontharder u op de volgende manieren geld bespaart:

+ Besparing op energiekosten

+ Apparaten met verwarmingselementen gaan langer mee

+ Lagere onderhoudskosten voor bijvoorbeeld uw vaatwasser en wasmachine

+ Bespaar 50% op uw schoonmaakmiddelen

+ Bespaar op uw cosmetische producten zoals shampoo 

+ Uw kleding gaat langer mee

Kortom: bespaar jaarlijks tot €350 – €400,-

Waterontharder kopen Almelo, Wierden, Enter, Enschede, Hengelo
levensduur-witgoed-waterontharder-nederland-1

Energiebesparing door een waterontharder

Een goede manier om energie te besparen is volgens het onafhankelijke Amerikaanse onderzoeksbureau Battelle Institute het plaatsen van een waterontharder. In boilers kan de besparing oplopen tot wel bijna 50%. Daarnaast functioneerden apparaten zoals douchekoppen en vaatwassers als nieuw bij het gebruik van onthard water.

De Amerikaanse studie toont aan dat door het gevolg van hard water de efficiency van gas- of elektrische boilers tot wel 48% teruglopen.

Bij boilers die op zacht water waren aangesloten bleef het prestatievermogen gelijk met nieuwe apparaten. Voor cv-installaties gelden soortgelijke uitkomsten. Sommige apparaten raakten tijdens het onderzoek verstopt door de kalkaanslag.

Kalkaanslag is verleden tijd door plaatsing van een waterontharder.

Tevens liet het onderzoek zien dat douchekoppen na anderhalf jaar 75% van hun straalkracht kunnen verliezen veroorzaakt door het harde water. Vaatwassers en wasmachines werden na 30 dagen al aangetast door het harde water.

Voorkom verlies in straalkracht en schade door kalk aan douchekoppen, kranen en meer.

Door de kalklaag worden de verwarmingselementen geïsoleerd. Hierdoor hebben de verwarmingselementen meer energie nodig om op te warmen. Met een waterontharder bespaart u daarom op uw energiekosten. De elementen worden gespaard, daardoor zal de levensduur verlengd worden en zal u geld besparen op een monteur die bij een eventuele storing langs zou moeten komen.

kalkaanslag-apparaat-waterontharder-nederland-1
behoud badkamer

Sneller schoonmaken met minder schoonmaakmiddelen?

Naast de besparing op de energiekosten wordt er geld bespaard op schoonmaakmiddelen. De schoonmaakkracht van de schoonmaakmiddelen wordt niet aangetast door het harde water, daarom heeft u minder schoonmaakmiddelen nodig. Doordat er geen kalk in het water zit, is een antikalkmiddel in de vaatwas tabletten niet nodig.

Een waterontharder heeft niet alleen een positief effect op schoonmaakmiddelen.

Een waterontharder zorgt niet alleen voor besparingen op schoonmaakmiddelen, ook cosmetische producten zoals shampoo, douchegel, zeep en crèmespoeling werken beter in zacht water. Deze producten lossen beter op in zacht water waardoor u minder shampoo hoeft te gebruiken.

Wilt u zich laten adviseren of meer informatie?